Зустріч Першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова з столичними автобусними перевізниками

23 грудня 2014 року в приміщенні Київської міської ради відбулася робоча зустріч Першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Ніконова Ігоря Володимировича з київськими приватними автобусними перевізниками, підприємцями та керівниками столичних транспортних підприємств.

Ця робоча зустріч відбулася в продовження діалогу та дієвої співпраці між КМДА та Федерацією роботодавців м. Києва яка розпочалася в листопаді 2014 року.

Під час робочої зустрічі обговорювалися наступні питання порядку денного: щодо економічної необхідності підняття вартості проїзду у міському транспорті(в т.ч. в маршрутних автобусах) ; щодо перевезення пільговиків ,компенсації таких перевезень та необхідності запровадження адресної дотації пільговикам; щодо проведення КМДА конкурсів на визначення перевізників для обслуговування автобусних маршрутів в м. Києві; щодо погодження відкриття приміських і міжміських маршрутів.

Щодо економічної необхідності підняття вартості проїзду у міському транспорті(в т.ч. в маршрутних автобусах) відбулась досить жвава дискусія між представниками київської влади та приватними автобусними перевізниками.

Надзвичайно цікавою та конкретною була пропозиція власника ТОВ «Союз-Авто» Нестерчука Юрія Вікторовича який запропонував як уникнути збитків міського бюджету від неефективності пасажирських перевезень комунальним транспортом та покращити якість обслуговування киян завдяки приватним автобусним перевізникам . Юрій Вікторович запропонував, в якості експерименту та демонстрації ефективності роботи приватних перевізників, взяти обслуговування всієї маршрутної сітки 7-го парку власними приватними новими автобусами, без дотацій з міського бюджету і навіть з безоплатним перевезенням пільговиків.

Приватний підприємець Гусак І.М. звернув увагу на важливості розробки моделі ціноутворення вартості пасажирських перевезень та прозорості розробки міських автобусних маршрутів.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ніконов Ігор Володимирович висловив свою думку, що будь – який приватний перевізник працює краще та ефективніше ніж державний чи комунальний перевізник. Ігор Ніконов запевнив київських перевізників, що готовий допомагати та підтримувати київських автобусних перевізників, допомагати у вирішенні проблемних питань, адже їхні послуги є соціальними та важливими для забезпечення життєдіяльності м. Києва. Також, Ігор Ніконов розповів перевізникам про перспективи розвитку транспортної інфраструктури м. Києва, про відкриття єдиного диспетчерського центру для зручності роботи автобусних перевізників та покращення рівня перевезень для пасажирів.

Підводячи підсумки робочої зустрічі Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ніконов Ігор Володимирович наголосив на важливості розвитку київських автобусних приватних перевізників так як приватні перевізники працюють більш ефективно і в разі сприятливих умов можуть динамічно розвиватись та покращувати якість надаваних послуг. Ігор Ніконов висловив сподівання, що найближчим часом на рівні держави питання пільгових перевезень буде переведено на пряму адресну дотаційну допомогу, що зробить цю послугу прозорою та значно спростить роботу перевізників і дасть можливість розвитку київським приватним автобусним перевізникам.

За результатами робочої зустрічі, Департамент транспортної інфраструктури КМДА та київські автобусні приватні перевізники домовились продовжити спільну співпрацю для ефективного розвитку маршрутної мережі м. Києва, покращення безпеки та якості перевезення пасажирів в м. Києві, забезпечення належних умов роботи столичних автобусних перевізників.

Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк відзначив важливість відкритого діалогу та співпраці КМДА з Федерацією роботодавців м. Києва, столичними підприємствами та підприємцями. Відповідно до досягнутих раніше домовленостей між керівництвом КМДА , Федерацією роботодавців м. Києва та Київською міською радою профспілок регулярні зустрічі керівництва КМДА, ФРК та Ради профспілок для аналізу ситуації та вирішення проблемних питань відбуваються один раз на два тижні.

Сьогодні за заявами київських підприємств членів ФРК – Федерація роботодавців м. Києва спільно з керівництвом КМДА намагається вирішити поточні питання київських роботодавців, зокрема:
а) ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко – фармацевтичний завод» - оренда земельної ділянки;
б) ПАТ «Завод скловиробів» - щодо надання містобудівних умов та обмежень забудов для реконструкції корпусу А;
в) ПАТ «Трест «Київміськбуд - 2» - зміна цільового призначення земельної ділянки, повернення боргу.

Сподіваємося, що дані питання київських підприємств будуть позитивно вирішенні столичною владою, а співпраця Київської міської державної адміністрації, Федерації роботодавців м. Києва та Київської міської ради профспілок продовжиться в 2015 році і буде ще більш ефективною для захисту інтересів столичного бізнесу, підприємств, підприємців, працюючих киян та створення сприятливого підприємницького і інвестиційного середовища в м. Києві.

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Березень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31