Голова Ради ФРК Андрій Антонюк в прямому ефірі ТРК «Київ»: «Що потрібно знати роботодавцям та працівникам про мобілізацію?»

В прямому ефірі ТРК «Київ» (програма «Громадська приймальня») 18 серпня 2014 р. Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк виступив на тему: «Що потрібно знати роботодавцям та працівникам про мобілізацію?».
За словами А. Антонюка, відповідно до чинного законодавства України, за мобілізованим працівником закріплюється робоче місце (терміном на 1 рік) та виплачується заробітна плата, яку за дорученням мобілізованого працівника можуть отримувати його рідні, близькі або інші довірені особи. А. Антонюк наголосив, що основною позитивною новацією Закону України «Про внесення змін до ЗУ “Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку”», ухваленого Верховною Радою України 25 липня 2014 р. є наступні норми:

«Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації
військовозобов'язані:
чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі чоловіки можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди тільки за місцем проживання);
жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання);
жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є інвалідом I чи II групи, до досягнення нею 23 років;
усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання)».

Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк прокоментував правові аспекти мобілізації, а також відповів на численні запитання телеглядачів.




Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Квітень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5