Занепад київської промисловості, закриття підприємств та скорочення робочих місць - це загроза забезпеченню життєдіяльності м. Києва.

В залі засідань ПАТ «Київметробуд» 6 листопада 2014 року відбулося розширене засідання Правління Київської міської організації роботодавців, в якому взяли участь київські підприємці та роботодавці члени КМОР.

На розширеному засіданні Правління Київської міської організації роботодавців розглядалися наступні питання порядку денного:

 

  • Про діяльність Київської міської організації роботодавців у 2014 р.
  • Щодо налагодження діалогу та співпраці Київської міської організації роботодавців з Київською міською радою та Київською міською державною адміністрацією:
  • Про результати зустрічі  керівництва КМДА,  керівництва Федерації роботодавців міста Києва та Київських профспілок 29 жовтня  2014 року ;
  • Про результати зустрічі 3 листопада 2014 року Голови правління КМОР Антонюка Андрія Сергійовича, члена правління КМОР Генерального директора ПАТ «Київметробуд» Петренка Володимира Івановича з Першим заступником голови КМДА Ніконовим Ігорем Володимировичем, секретарем Київради Резніковим Олексієм Юрійовичем, з головами постійних комісій Київради, керівниками Департаментів, комунальних підприємств КМДА щодо вирішення проблем функціонування київських підприємств та налагодження ефективного діалогу і співпраці між Київрадою, КМДА та Федерацією роботодавців міста Києва.
  • Про підготовку зустрічі за ініціативи Федерації роботодавців міста Києва, власників та керівників київських підприємств з Київським головою Кличком В.В., секретарем Київради Резніковим О.Ю., Першим заступником голови КМДА Ніконовим І.В. для аналізу проблемних питань  київських роботодавців та вироблення спільного плану дій щодо підтримки діяльності київських підприємств, закупівлі продукції розпорядниками бюджетних коштів у київських підприємств для стимулювання київських виробників і збереження робочих місць та інше.
  • Про план діяльності членів КМОР щодо аналізу проблем київських підприємств, про узагальнення цих  проблем, можливі шляхи їх вирішення на рівні КМДА, Кабінету міністрів України.
  • Про підготовку членів КМОР, визначення експертів, керівників підприємств членів  КМОР  за галузевими напрямками до зустрічі та діалогу з керівництвом міста в листопаді 2014 року та налагодження ефективної співпраці КМОР та КМДА для забезпечення розвитку київських підприємств, ефективного використання бюджетних коштів та збереження робочих місць в м. Києві.

Голова правління Київської міської організації роботодавців Андрій Антонюк у своєму виступі  зазначив , що на сьогодні київські підприємства переживають не легкі часи, промисловість занепадає, робочі місця скорочуються,  підприємства закриваються.
А. Антонюк наголосив, що деякі  необдумані кроки влади,  ще більше погіршують становище київських підприємств:

  • Наприклад, кількість перевірок бізнесу в масштабах країни за 9 місяців 2014 року в порівнянні з 2013 роком зменшилася на 20%, бо вже майже не має кого перевіряти, але при цьому сума накладених штрафів тільки податковою збільшилася в 2 рази, в 2013 р. було 1,2 млрд. за 9 місяців, а у 2014 р. 2,4 млрд. за 9 місяців;
  • Ще один приклад це рішення Київради від 03.07.2014 р. «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва».

Найближчим часом Київрада розгляне питання про введення в дію нової нормативної грошової оцінки землі в м. Києві з 1 січня 2015 року.
Збільшення нормативної грошової оцінки землі передбачається в 1,5 - 2 рази, в деяких зонах в 4 – 5 раз.
Це все негативно відобразиться на діяльності київських підприємств, зробить продукцію більш дорогою і менш конкурентною, що призведе до зменшення обсягів виробництва, часткового закриття підприємств та скорочення робочих місць.

Щоб не допустити такої негативної  ситуації в м. Києві роботодавці, влада та профспілки мають об’єднати спільні зусилля  для забезпечення нормальної життєдіяльності міста Києва, збереження та розвитку київських підприємств, збільшення кількості робочих місць для киян.
Ми, роботодавці,  будемо апелювати до Київради, КМДА, КМУ, що хоча б для промислових підприємств в м. Києві, які звітують до Головного управління статистики в м. Києві за Формою Ф 1 П (промисловість) ця нова нормативно грошова оцінка землі почала діяти з 1 січня 2016 року.

На жаль, також відкрите питання, щодо збільшення відсоткової ставки оренди землі в м. Києві  в розмірі 3- 12%,   відповідно до вимог Податкового Кодексу.

Також, київських роботодавців хвилює питання  невиконання дохідної частини бюджету  міста Києва, адже в бюджеті Києва залишається   лише 50% ПДФО, які сплачуються киянами.
Незадовільною є робота Державного казначейства, яке є монопольним розпорядником бюджетних коштів та місяцями блокує платежі київським підприємствам за вироблені товари та надані послуги.

Всі ці питання негативно впливають на стан київських підприємств, промисловості та збереження робочих місць в столиці.
За результатами засідання Правління КМОР було прийняте рішення всім підприємствам членам КМОР  до 13 листопада 2014 року надати перелік основних проблемних питань, які заважають діяльності підприємства, зазначити причини та шляхи вирішення цих проблем.

Правління КМОР вирішило підтримати ініціативу ФРК і налагодити діалог та дієву співпрацю  київських роботодавців та профспілок з Київською міською державною адміністрацією, Кабінетом міністрів України для негайного вирішення проблемних питань, які загрожують знищенню підприємств та скороченню робочих місць в столиці.

За пропозицією Голови Правління КМОР А. Антонюка одноголосним рішенням  члени Правління КМОР вирішили включити до складу Правління КМОР нових членів, а саме: Пономаренка Михайла Прокоповича – члена Наглядової ради ПрАТ «ОТІС» та ОсадчогоОлександра Володимировича – Генерального директора ДП ВО «Киїівприалад». Всі присутні члени Правління КМОР привітали обраних  колег та побажали їм. успіхів у подальшій спільній роботі.

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Березень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31