КИЇВСЬКА ВЛАДА ГОТОВА І БУДЕ ВІДСТОЮВАТИ ІНТЕРЕСИ КИЇВСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ТРУДОВИХ КОЛЕКТИВІВ.

29 жовтня 2014 року в Київській міській державній адміністрації (КМДА) відбулася нарада під головуванням першого заступника Голови КМДА Ніконова Ігоря Володимировича з керівництвом Федерації роботодавців міста Києва та Київської міської ради профспілок.
Ця зустріч відбулася після підтримки київською владою  ініціативи Федерації роботодавців міста Києва та Київської міської ради профспілок. 

Федерація роботодавців міста Києва та Київська міська рада профспілок раніше  зверталися з офіційними листами  до Голови КМДА  Кличка В.В. з проханням налагодити дієвий соціальний діалог та ефективну взаємодію київської влади, столичних роботодавців та профспілок.(скан листа 1, 2)

Під час вступного слова перший заступник Голови КМДА Ніконов І.В. заявив про важливість соціального діалогу київської влади з столичними роботодавцями та профспілками. І. Ніконов озвучив свою особисту позицію та позицію київської влади щодо підтримки національних товаровиробників, київських підприємств та підприємців і важливості збереження робочих місць в місті Києві.

Після призначення на посаду першого заступника голови КМДА І. Ніконов  заявляв, що  «серед основних цілей на займаній посаді бачить боротьбу з корупцією та прозорість міської влади, створення сприятливих умов та рівних можливостей для ведення бізнесу в Києві, забезпечення ефективної роботи комунальних служб». Спілкуючись з учасниками наради І.Ніконов озвучив бачення столичної влади щодо майбутнього розвитку міста Києва, створення сприятливих умов для підприємців та залучення інвестицій.

Голова  ради Федерації роботодавців міста Києва А. Антонюк озвучуючи позицію київських роботодавців наголосив на важливості цього першого кроку та початку діалогу  і співпраці між київською владою, роботодавцями та профспілками. Основними наповнювачами київського бюджету є працюючі кияни та столичні роботодавці, які створили робочі місця та дали роботу людям.
Саме ці підприємства та підприємці  виробляють товари та  надають послуги, створюють робочі місця в місті Києві, саме робота цих підприємств, сплата київськими підприємствами та їх працівниками  податків, у тому числі і податків на доходи фізичних осіб є найвагомішим джерелом наповнення дохідної частини загального фонду бюджету міста Києва і становить майже 80%.
А. Антонюк звернув увагу київської влади на першочергові проблеми та виклики, що стоять перед столичними роботодавцями, а саме:
- збільшення нормативно - грошової оцінки землі (Рішення Київради від 03.07.2014  №23/23 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва»);
- збільшення ставки річної орендної плати за землю (Рішення Київради  від 28 02. 2013 р. №89/9146 «Про збільшення розміру річної орендної плати за землю відповідно до вимог Податкового кодексу України»);
- використання державних закупівель для стимулювання економічного розвитку та захисту київських виробників;
- довготривала заборгованість розпорядників бюджетних коштів перед київськими підприємствами;
-  можливі загрози функціонування київських підприємств, ризики закриття київських підприємств та скорочення робочих місць в м. Києві.

Голова Київської міської ради профспілок  В. Мельник  у своєму виступі закликав київську владу до конструктивної  співпраці та наголосив на проблемах, які існують в київських трудових колективах.

Підсумовуючи озвучені Федерацією роботодавців міста Києва та Київською міською радою профспілок питання, які хвилюють київські підприємства,  підприємців та працівників А. Антонюк ще раз наголосив, що київська влада, київські роботодавці та київські профспілки вимушені налагодити ефективну співпрацю та  об’єднати  спільні зусилля заради забезпечення належних умов  розвитку підприємств та підприємництва, високого рівня життя киян, належним чином оплаченої праці та відпочинку киян. Адже, коли належним чином працює столична  економіка,  функціонують київські підприємства,  працюють підприємці, наймані працівники - кияни отримують гідну заробітну плату, міський бюджет отримує відповідні  надходження у вигляді податків та відрахувань із заробітної плати, саме при такій ситуації може ефективно  розвиватися місто, бізнес, а кияни можуть забезпечити собі гідний європейської столиці рівень життя. Якщо тільки з будь – яких причин порушується цей баланс, то на жаль  ситуація в місті кардинально змінюється в гіршу сторону для всіх учасників – якщо з будь – яких причин закриються або перестануть працювати  київські підприємства та підприємці, то на жаль величезна кількість киян втратить робочі місця, що в свою чергу припинить надходження до міського та державного бюджетів  податкових та інших відрахувань від діяльності роботодавців і  відрахувань із заробітної плати працівників – тобто, якщо роботодавці та підприємці втратять бізнес,а відповідно кияни втратять роботу,  то   міський та державний бюджети  не тільки  втратять відповідні  надходження, а й отримають величезні  збитки та збільшення витратної частини бюджетів всіх рівнів, адже ті кияни, які з будь – яких причин втратять роботу звернуться до київського міського центру зайнятості за наданням допомоги по безробіттю, що в свою чергу ще більше збільшить бюджетний дефіцит в м. Києві. Київська влада, роботодавці та профспілки не повинні допустити погіршення ситуації щодо  забезпечення нормальної життєдіяльності м. Києва.

Вислухавши думки представників Федерації роботодавців міста Києва та Київської міської ради профспілок  І. Ніконов запевнив присутніх в залі, що київська влада готова і буде відстоювати інтереси київських підприємств, підприємців та столичних  трудових колективів, перший заступник голови КМДА І. Ніконов пообіцяв особисту підтримку та підтримку київської влади ідей, пропозицій та нових проектів, що будуть сприяти розвитку міста Києва   та покращенню рівня життя киян.

Підсумовуючи результати наради та дискусії перший заступник голови КМДА І. Ніконов підкреслив важливість сьогоднішньої зустрічі, яка є початком  соціального діалогу та ефективної співпраці київської влади, роботодавців та профспілок.
І. Ніконов розповів присутнім про ті проблеми з якими  в своїй діяльності  на жаль  доводиться стикатися новій київській владі у відносинах з центральними органами виконавчої влади,  з народними депутатами Верховної ради України, депутатами Київради.
І. Ніконов висловив свою думку стосовно особливого статусу міста Києва як столиці України,  значення міста Києва для України і кожного українця.

Завершуючи  спільну нараду перший заступник голови КМДА І. Ніконов підвівши підсумки сказав: «Київська влада, роботодавці та профспілки не повинні допустити погіршення ситуації щодо  забезпечення нормальної життєдіяльності м. Києва за будь – яких обставин, а навпаки об’єднавши спільні зусилля ми всі  разом  -  київська влада, київські роботодавці та профспілки, всі кияни  - маємо зробити все,  що в наших силах,  щоб наше місто, наш Київ став справжньою європейською столицею, щоб в Києві були самі сприятливі умови для розвитку виробництва, бізнесу, залучення інвестицій, щоб рівень життя киян був гідним та європейським».
Результатом зустрічі стала домовленість про систематичні зустрічі (мінімум один раз протягом місяця)  та обговорення проблемних питань  між керівництвом КМДА,  Федерації роботодавців міста Києва та Київської міської ради профспілок. Перший заступник голови КМДА  І. Ніконов  по результатам напрацювань спільної наради видав Протокол доручення (Повний текст протоколу доручення за цим посиланням) , яким було підтверджено початок справжнього соціального діалогу та співпраці київської міської влади, роботодавців та профспілок.

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Квітень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5