Андрій Антонюк: «Я переконаний, що нове керівництво Федерації роботодавців України сприятиме поглибленню діалогу влади та бізнесу»

29 листопада 2011 року у Києві в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбувся Об’єднавчий з’їзд Федерації роботодавців України, в роботі якого взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тигіпко, Голова Об’єднаного руху роботодавців України, Голова Ради директорів Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, а також 282 делегата, які представляють бізнес і промисловість України, у тому числі Президент Київської міської організації роботодавців Іван Голодівський та Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк.

Також на з’їзд ФРУ прибули делегації роботодавців з 15 країн, у тому числі з Росії, Польщі, Туреччини, Греції та інших країн.

Об’єднавчий з’їзд Федерації роботодавців України проходив під девізом «Зроби для України більше!». Українські роботодавці обговорювали питання забезпечення економічного росту України, покращення умов ведення бізнесу в країні і підвищення інвестиційної привабливості України.

Крім того, делегати з’їзду завершили процес об’єднання більше 20 регіональних та галузевих організацій роботодавців на базі Федерації роботодавців України та обрали нове керівництво ФРУ. Зокрема, Голова Об’єднаного руху роботодавців України, Голова Ради директорів Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ обраний Головою Федерації роботодавців України, а Ганна Безлюдна, В`ячеслав Биковець, Олексій Мірошниченко, Дмитро Олійник та Олег Шевчук — Заступниками Голови ФРУ.

«За існуючої непростої економічної ситуації в Україні роботодавці повинні «підставити плече» державі. Щоб організація могла захищати український бізнес, впливати на процеси в країні, щоб створювалися нові підприємства, нові робочі місця, рух роботодавців необхідно зміцнювати. Повинен бути єдиний майданчик для захисту інтересів людей, які створюють робочі місця та розвивають економіку країни» — заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк повідомив, що делегати з’їзду ухвалили наступні пріоритети діяльності Федерації роботодавців України для покращення умов ведення бізнесу та інвестиційного клімату в Україні:

1) Підтримка виробників та розвиток підприємництва в Україні;

2) Сприяння технологічному розвитку та модернізації виробництва;

3) Створення ефективного ринку праці в Україні;

4) Забезпечення взаємної соціальної відповідальності бізнесу та держави.

Від ефективності реалізації цих пріоритетних напрямків залежить соціально-економічний розвиток України, соціальна стабільність держави і кожного громадянина.

За словами А. Антонюка, делегати Об’єднавчого з’їзду Федерації роботодавців України ухвалили Декларацію «Щодо вимог до державних органів влади», в якій зазначили, що вважають принцип одноособового прийняття рішень владою в питаннях умов ведення бізнесу та інвестиційного клімату неприпустимим. В Декларації міститься вимога до органів державної влади при формуванні та реалізації політики держави в сфері створення умов для ведення бізнесу та інвестування в Україну враховувати позицію Федерації роботодавців України в цих питаннях як пріоритетну.

Коментуючи результати роботи Об’єднавчого з’їзду Федерації роботодавців України, Андрій Антонюк заявив, що обрання Головою ФРУ відомого в Україні та світі бізнесмена Дмитра Фірташа — безумовно позитивний крок на шляху до рівноправного і відкритого партнерства та діалогу влади і українського бізнесу, адже основною метою Федерації роботодавців України є сприяння у створенні ефективних умов ведення бізнесу та формування позитивного інвестиційного клімату в Україні задля внутрішнього ринку та реалізації економічного потенціалу України.

«Я переконаний, що Дмитро Фірташ та нове керівництво Федерації роботодавців України сприятиме поглибленню діалогу влади та бізнесу, захисту прав та законних інтересів роботодавців у економічній, правовій, соціально-трудовій та інших сферах їх діяльності, а також створенню стимулюючих умов у законодавчому полі для розвитку підприємництва, інноваційної та інвестиційної діяльності та запровадженню сприятливих кредитних, податкових, митних та інших умов підприємницької діяльності» — заявив Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк.

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Березень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31