Дитина-інвалід Марійка Сакало потребує допомоги!

До Федерації роботодавців м. Києва звернулася мама інваліда дитинства Марії Сакало, хворої на ДЦП з проханням, по можливості, допомогти в лікуванні Марійки та проведенні складної хірургічної операції.

Марія Сакало народилася в липні 2002 року з вагою 1600 г.  У віці 1 року Марії було встановлено діагноз ДЦП. Дитина не могла самостійно сидіти, стояти, повзати і майже не розмовляла.

З грудня 2003 року проходила лікування в Українському медичному центрі реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи.

З січня 2004 року по вересень 2007 року кожні півроку проходила курс реабілітації в Міжнародній клініці відновного лікування м. Трускавець. Пройшла 7 курсів (всі путівки батьки Марії купляли за власні кошти).  Завдяки усім цим процедурам та постійним фізичним вправам Марійка почала повзати (в 1 рік 2 місяці), розмовляти (в 1,5 року, а в 2 роки вже розповідала вірші), впевнено стояти на колінах, сидіти на стільці, а згодом стояти при підтримці за одну руку та ходити при підтримці за дві руки. Самостійно їсти, пити. Гарно розмовляти та розповідати вірші. Для дитини з такими захворюванням це дуже великі досягнення.

Але, на жаль, в 2005 році в Центрі реабілітації м. Києва, під час лікувального масажу масажистка допустила професійну  помилку: роблячи вправу вона пошкодила Маші стопу правої ноги. Більше ніж 3 роки ми намагалися допомогти дитині навчитися самостійно ходити, але з кожним роком стопа все більше «викручувалась», доки Марійка не почала правою ногою ступати тільки на пальці ноги, а стопа припинила рости. Це звело майже нанівець усі попередні досягнення і знову все більше часу Марійці доводилось проводити в інвалідному візку. Тепер необхідне було тільки хірургічне втручання.

В лютому 2010 року Марійка стала однією з переможець конкурсу для дітей-інвалідів «Ми - частина світу» в рамках кубинської програми «Діти  Чорнобилю» і була нагороджена перебуванням в лікувально –оздоровчому таборі ЛОЦ «Тарара» м. Гавана протягом  2 місяців. В госпіталі м. Гавана їй була проведена операція по подовженню Ахілового сухожилля правої ноги. Дякуючи цим втручанням дитина знову почала ходити при підтримці за одну руку, спираючись на стопи обох ніг. Лікарі рекомендували приїхати до них для подальшого лікування через 6 – 12 місяців. Але на даний час кубинська програма  «Діти Чорнобиля» призупинена. Потрапити на лікування до кубинського госпіталю можливо тільки за свої кошти.

Протягом останніх 3 років ми постійно намагалися підтримувати досягнені післяопераційні результати. З 2011 року ми почали возити її на реабілітацію з іппотерапії у м. Миколаїв. За 2 роки Марійка пройшла 7 курсів іппотерапії (вартість лікування та проживання кожного складає майже 5000 грн).

Марійка дуже комунікабельна, щира, дружелюбна дівчинка. Але найголовніша її мрія: НАВЧИТИСЯ САМОСТІЙНО ХОДИТИ! Вона почала займатися плаванням (Кандидат в майстри спорту) та вчитися кататися на роліках, досягає гарних результатів і має нагороди та дипломи. Також є Лауреатом міського конкурсу «Повіримо в себе» з ораторського мистецтва.
Усі ці реабілітаційні вправи, на жаль, дають тільки підтримуючу терапію. Дитина дуже виросла за ці 3 роки, м’язи ніг не встигли зміцніти і Марійці знову потрібно пересуватися на візку. На даний час без хірургічного втручання не можливо досягти навиків самостійної ходи.

Для перебування Марії в кубинському госпіталі протягом місяця, проведення хірургічного втручання та авіа переліт необхідно 6200 CUC (кубинський песо, що складає приблизно 10000 $).

На жаль, на даний час родина не в змозі знайти такі кошти для лікування.
Будемо вдячні за будь-яку допомогу!
Сакало Оксана Юріївна, мама Марії Сакало
 
Банківські реквізити для надання фінансової допомоги Марії Сакало:
«ПриватБанк», № картки: 5168 7572 5230 9259
Призначення платежу: на лікування
Отримувач: Сакало Оксана Юріївна

 

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Березень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31