Голова КМДА О. Попов підписав із представниками профспілок та роботодавцями столиці Тристоронню територіальну угоду про співпрацю на 2012-2013 роки

В Київській міській державній адміністрації 21 травня 2012 року відбулося підписання Тристоронньої територіальної угоди про співпрацю на 2012-2013 роки. Угоду підписали: Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, Голова Ради Об'єднання організацій роботодавців Києва «Федерація роботодавців м. Києва» Руслан Демчак та Голова Об’єднання організацій профспілок «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник. Територіальна угода укладена на основі прийнятих сторонами зобов’язань для регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин та узгодження інтересів сторін. В церемонії підписання Тристоронньої територіальної угоди про співпрацю на 2012-2013 роки також взяв участь Заступник голови Громадської ради при КМДА, Член Правління Київської організації роботодавців Андрій Антонюк.

Підписанти домовилися співпрацювати з метою покращення трудового- та бізнес-клімату столиці. Зокрема, сприяти виконанню міських цільових програм щодо підтримки товаровиробників усіх форм власності з метою збереження промислового та наукового потенціалу міста, розвитку підприємництва та малого бізнесу, а також періодично виносити найбільш проблемні питання на обговорення міської Тристоронньої ради.

«Передусім така угода гарантує стабільність у питаннях взаємодії трьох сторін. Адже ні профспілки, ні роботодавці, ані влада самостійно нездатні вирішувати складні питання, які стоять сьогодні перед суспільством. А об’єднавшись, ми зможемо досягнути найкращих результатів. Ідеться і про соціально-економічний розвиток міста, і про соціальних захист людей, які працюють. Зараз ми консолідували зусилля, аби підвищити рівень життя у столиці», – підкреслив під час підписання угоди Голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, важливу роль у розвитку Києва відіграє саме бізнес. Від того, скільки робочих місць створено у місті, яку зарплату отримують співробітники, напряму залежить добробут столиці, адже левову частину надходжень до міського бюджету складає податок на доходи фізичних осіб. Олександр Попов запевнив, що місто зацікавлене, щоб бізнес почувався комфортно, платив «білу» зарплату, адже через зарплату у конвертах столиця втрачає до 40% ПДФО, який є основним наповнювачем столичного бюджету.

«Ми сьогодні юридично оформили наші домовленості, але в принципі, ми вже з початку року їх реалізуємо. Наприклад, муніципальні надбавки працівникам бюджетної сфери – це 20%, які ми надаємо з міського бюджету, аби підтримати киян; питання захисту ветеранів і тих людей, які потребують додаткового соціального захисту, – це результат нашої співпраці з профспілками. І безумовно, це співпраця з роботодавцями у частині підтримки їхніх ініціатив щодо розвитку економіки і одночасно швидке реагування, аби уникнути бюрократичних перепон, вирішення питань, пов’язаних із захистом інтересів наших підприємців», – заявив Голова КМДА Олександр Попов.

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Квітень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5