Відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради

В приміщенні Київської міської профради 17 квітня 2012 року відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, яку очолюють: від КМДА — Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, від роботодавців — Голова Федерації роботодавців Києва Руслан Демчак, від профспілок — Голова Київської міської профради Валентин Мельник.

В засіданні взяли участь: Начальник Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА Людмила Денисюк, Заступник начальника Головного управління - начальник Управління промислової політики КМДА Валерій Кержаков, в.о. Начальника Головного управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик, Заступник начальника Головного управління земельних ресурсів КМДА Юрій Мосійчук, Заступник начальника Управління контролю за правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ - начальник відділу адміністрування та моніторингу відшкодування ПДВ ДПС України у м. Києві Тамара Фурман, Виконавчий директор Київської організації роботодавців Іван Голодівський та ін. На засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради був також запрошений Заступник голови Громадської ради при КМДА, член Правління Київської організації роботодавців Андрій Антонюк.

Учасники засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради заслухали доповіді Л. Денисюк «Про стан та перспективи розвитку промисловості м. Києва на інноваційній основі», О. Колтик «Про стан проведення державних закупівель для потреб міського господарства головними розпорядниками бюджетних коштів бюджету м. Києва у 2011 році», Ю. Мосійчука «Про стан законодавчого визначення прав власності на земельні ділянки, на яких розташовані підприємства державної форми власності», Т. Фурман «Про стан повернення ПДВ київським товаровиробникам у 2011 році», І. Голодівського щодо розвитку промислового потенціалу м. Києва та ін.

Зокрема, за словами Начальника Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА Людмили Денисюк, в місті Києві працює близько 10 000 промислових підприємств, з них 424 — бюджетоутворюючі. Загалом в промисловості столиці працює близько 157 000 осіб.
Л. Денисюк у своєму виступі звернула увагу на основні причини уповільнення темпів зростання промислового виробництва у м. Києві:
- відсутність держзамовлення для промислових підприємств столиці;
-низька платоспроможність населення, яке не має змоги купувати продукцію промислових підприємств м. Києва;
- високі ціни на енергоносії;
- проблеми з відшкодуванням ПДВ;
- відсутність фінансово-кредитної підтримки промислових підприємств столиці;
- висока вартість нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, на яких розташовані промислові підприємства м. Києва.
У свою чергу, Виконавчий директор Київської організації роботодавців Іван Голодівський, виступаючи на засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради зазначив, що «на жаль зірвано виконання доручення Київської міської державної адміністрації про створення і затвердження нової Програми розвитку промисловості м. Києва на інноваційній основі. Величезні проблеми є у роботодавців у земельних відносинах, які роками не вирішуються. Не знижується рівень імпорту, який у 2011 році перевищив експорт у м. Києві на 12,8 млрд.дол. Не своєчасно повертається київським товаровиробникам ПДВ. Абсолютна закрита процедура організації і проведення тендерів. Не виконується Закон України «Про доступ до публічної інформації». В більшості випадків на запит роботодавців органи державної влади надсилають відписки з мотивацією, що це конфедеційна інформація».
За результатами засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради ухвалено низку рішень, зокрема:
- КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» внести зміни до Тематичного переліку науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на 2012 рік в частині включення до нього наукової роботи з розробки Київської міської програми розвитку промисловості м. Києва на інноваційній основі на 2012-2016 роки;
- Головному управлінню земельних ресурсів КМДА провести інвентаризацію клопотань щодо оформлення державних актів на право користування земельними ділянками, на яких розташовані промислові підприємства міста Києва та прискорити оформлення права власності на них;
- Головному управлінню статистики у м. Києві щомісячно надавати Головному управлінню промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА перелік промислових підприємств, які знизили обсяги виробництва продукції, яка впливає на формування показнику індексу промислового виробництва м. Києва, для проведення аналізу причин спаду виробництва;
- Головному фінансовому управлінню КМДА опрацювати питання щодо можливості надання фінансово-кредитної підтримки промисловим підприємствам м. Києва шляхом кредитування через Європейський банк реконструкції та розвитку.
 

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Квітень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5