Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Член правління Київської організації роботодавців Андрій Антонюк взяв участь у нараді, присвяченій підсумкам роботи промисловості м. Києва за 2011 рік

09 лютого 2012 року в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася нарада «Про підсумки роботи промисловості м. Києва за 2011 рік та вплив стану закупівель продукції київських товаровиробників на підвищення обсягів промислового виробництва та впровадження інвестиційних проектів», яку провів Голова КМДА Олександр Попов. В нараді взяли участь члени Ради директорів м. Києва, Київської Торгово-Промислової Палати, Федерації роботодавців Києва та Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Член правління Київської організації роботодавців Андрій Антонюк.

Під час наради Голова КМДА Олександр Попов заявив, що київська міська влада сприятиме розвиткові столичної промисловості не на словах, а конкретними діями. Зокрема, він доручив профільним управлінням КМДА вивчити усі можливості щодо зростання конкурентоспроможності столичних підприємств. Адже безперечна якість виробництва та висока конкурентоспроможність дозволить київським компаніям сміливо брати участь у тендерних закупівлях міста.
«Лише будівництво метрополітену або мостового переходу у столиці передбачає закупівлі тієї чи іншої продукції на мільярди гривень. Я переконаний, що спільними зусиллями влади та підприємців ми збільшимо потенціал київських виробників. У свою чергу це призведе до збільшення закупівель продукції столичних підприємств у десятки разів. Більше того, на території Києва працюють дійсно унікальні і дуже потужні підприємства і вони мають, що запропонувати столиці», – повідомив Олександр Попов.
«У нас з вами багато спільних завдань і спільна місія. Розвиваючи промисловість, ми відкриваємо друге дихання для економіки столиці. А це означає покращення соціального захисту та рівня життя киян, створення нових робочих місць, оновлення міської інфраструктури, вирішення проблем житлового забезпечення. Я впевнений, ми маємо працювати, як єдина команда», – сказав Олександр Попов, звертаючись до учасників наради.
Начальник Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА Людмила Денисюк, виступаючи перед учасниками наради, підкреслила особливе значення промислового комплексу в життєдіяльності столиці України. За її словами, в Києві працює 10 тисяч промислових підприємств, з яких 424 — є бюджетоутворюючими.
Л. Денисюк, звертаючись до київських промисловців та підприємців, запропонувала їм активно долучитися до створення в столиці промислових кластерів, що передбачено Стратегією розвитку м. Києва до 2025 року. На її думку, щоб покращити стан промисловості м. Києва, необхідно: 1) належним чином реформувати систему закупівель продукції та збільшити частку в цих закупівлях вітчизняного, і в тому числі столичного виробника; 2) розглянути можливість відновлення фінансово-кредитної підтримки промислових підприємств м. Києва.
Коментуючи результати наради, Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Член правління Київської організації роботодавців Андрій Антонюк зазначив, що «ця нарада є початком системного діалогу та ефективної взаємодії столичної влади з київськими промисловцями та підприємцями. У вересні 2011 року, під час громадського обговорення проекту Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року, в своєму виступі я звернув увагу керівництва КМДА, що в проекті Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року не приділено значної уваги розвитку промисловості столиці.
Ми створили Ініціативну групу з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки», до складу якої увійшли члени Постійної комісії з питань промислової політики Громадської ради при КМДА, представники Київської Торгово-Промислової Палати, члени Ради директорів м. Києва, організацій роботодавців столиці а також керівництво Головного управління з питань промислової політики КМДА. В результаті системної роботи були розроблені «Пропозиції стосовно Програми розвитку промислового та наукового комплексу Києва на період 2012-2025 років» та передані членам Робочої групи з розробки Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року.
Нам приємно, що в остаточному варіанті Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року, який був затверджений рішенням Київської міської ради, були враховані наші пропозиції щодо розвитку промислового та наукового комплексу Києва на період 2012-2025 років.
Зі свого боку, київські промисловці та підприємці готові долучитися до всіх міських програм, які будуть реалізовуватися в контексті Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року, допомагати місту у вирішенні інфраструктурних та соціальних завдань, сприяти його інноваційному розвиткові» — заявив Андрій Антонюк.

Наприкінці зустрічі Голова КМДА Олександр Попов запропонував промисловцям та підприємцям проводити такі наради регулярно, наприклад, кожного першого понеділка місяця. Голова КМДА наголосив, що постійний конструктивний діалог стане взаємокорисним.

 

Одноразове добровільне декларування




Календар подій

Квітень 2024
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5